Single post

Last van virussen op je laptop? Geen probleem, zo kom je er weer vanaf.

Merk je dat je laptop zich vreemder gedraagt dan die ene gekke oom op een familiefeestje? Langzaam, onvoorspelbaar of zelfs pop-ups en meldingen die uit het niets lijken te komen? Dan is er een grote kans dat jouw laptop een of meerdere virussen heeft opgelopen. Dit kan eng en gevaarlijk klinken, maar gelukkig valt het over het algemeen erg mee. In deze blog help ik je met een stappenplan om ervoor te zorgen dat jouw laptop snel weer virusvrij is. Dus voordat je uit alle macht je laptop door het raam wilt smijten, volg eerst deze stappen. We gaan die virussen één voor één aanpakken. 

1. Herken de Symptomen

Net als bij mensen, tonen laptops symptomen wanneer ze ‘besmet’ zijn. Traagheid, ongewenste pop-ups, vreemde berichten of programma’s die uit het niets openen en sluiten, zijn allemaal tekenen dat er iets mis is. Merk je iets ongewoons? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

2. Isoleer het probleem

Net als bij een echt virus, wil je niet dat het zich verspreidt. Koppel je laptop los van het internet om te voorkomen dat het virus gegevens verzendt naar je contacten en andere apparaten in je woning, of meer schadelijke software downloadt. Denk eraan, een geïsoleerd virus is een minder gevaarlijk virus.

3. Tijd voor de grote schoonmaak

Nu is het tijd om het virus aan te pakken. Als het goed is heb je al een virsusscanner op je laptop staan, mocht dit niet zo zijn dan weet je ook direct waar het probleem vandaan komt. Met een Windows laptop heb je als het goed is standaard Windows Defender op je laptop staan. Laat deze je laptop scannen op virussen en deze verwijder mocht hij deze vinden. Daarnaast kan het helpen om nog een extra tool te installeren zoals Malwarebytes, dit programma is een van de besten uit de markt als het gaat om het opsporen en vernietigen van virussen, daarnaast is er ook een gratis versie.

4. Update je laptop

Zijn je virussen weg? Zorg er dan voor dat je laptop zelf en je virusscanner up to date zijn. Laptop updates download je eenvoudig via Windows Update en je virusscanner via het menu van je virusscanner zelf. Wanneer alles up to dat is zal je minder kans hebben op nieuwe virussen.

5. Stel vaste scan momenten in

Laat je virusscanner je laptop eens per 2 of 4 weken je laptop scannen op virussen. Hiermee zul je schadelijke bestanden eerder opsporen en grote problemen voorkomen.

6. Back-up, Back-up, Back-up

Heb je belangrijke bestanden op je laptop? Zorg dan voor een back-up. Mocht er iets misgaan tijdens het schoonmaakproces, dan heb je altijd nog een kopie van je belangrijkste gegevens.

7. Professionele verdelging

Het kan zijn dat je alles al hebt geprobeerd, maar dat het virus nog steeds niet weg is. Als dit het geval is dan heb je professionele laptop reparatie in Breda nodig. Deze experts beschikken over meer kennis en betere tools om virussen te verwijderen. Ook kunnen ze in het ergste geval veilig jouw bestanden van je laptop halen, je laptop herinstalleren en je bestanden terugzetten.

En Nu?

Nu ben je gewapend met kennis en klaar om die vervelende virussen aan te pakken. En onthoud, het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry. Dus, surf verstandig, download met zorg en houd je antivirussoftware altijd up-to-date.

En mocht je er niet uitkomen, geen zorgen. Er zijn genoeg experts in laptop reparatie in Breda die staan te trappelen om je te helpen. Dus, pak die virussen bij de hoorns en laat je laptop weer ademen. Succes!

theme by teslathemes