Single post

Wat is linkbuilden?

Wat is linkbuilding nou precies?
Misschien heb je wel eens gehoord van het begrip linkbuilden. Linkbuilden is een belangrijk onderdeel voor een website om in Google hoger te scoren en dus om sneller gevonden te worden. Linkbuilding is onderdeel van SEO, Search Engine Optimization. Vandaag leggen we je uit wat linkbuilding precies inhoudt.

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding is een methode die een websitebezitter of een bedrijf kan toepassen om in diverse zoekmachines, in het bijzonder Google, hoger te scoren en dus meer bezoekers te trekken. Want, hoe hoger je op dit gebied scoort hoe makkelijker een website gevonden kan worden. Wanneer je dit wilt bereiken moet de linkstructuur van de website in orde zijn. Een websitebezoeker moet vanaf de homepagina makkelijk kunnen worden doorgeleid naar andere pagina’s. Daarnaast is linkbuilding een handige methode om meer waarde toe te kennen aan een bepaalde pagina, mits je dit zou willen natuurlijk. Maar vooral voor veel bedrijven is dit handig.
Wanneer bijvoorbeeld, zoals bij veel websites, de homepagina de belangrijkste pagina is, dan kun je hier linkjes plaatsen die leiden naar onderliggende pagina’s. Hiermee zal de zoekmachine het signaal oppikken en hierdoor waarde toekennen aan in dit geval dus de homepagina. Zo kun je dus als het ware inspelen op de algoritmes van de zoekmachines.

Intern en extern.

Wat we net benoemden met de homepagina als voorbeeld staat voor interne linkbuilding. Echter, naast interne linkbuilding heb je ook externe linkbuilding. Om hoger in een zoekmachine te scoren, heeft een website meer domein autoriteit nodig. Je kunt autoriteit opbouwen door middel van linkbuilding. Heel kort door de bocht is autoriteit het verkrijgen van op relevante webadressen die weer door leiden naar jouw website.
Velen denken tevens dat, hoe meer links naar mijn website, hoe hoger ik scoor, dit is echter niet waar. De kwaliteit van deze links heeft een veel groter belang dan de kwantiteit van de links. Des te beter de kwaliteit van een link, des te beter dit is voor de score. Elke link wordt gezien is een soort stem door het algoritme van Google, en hoe meer autoriteit, hoe meer waarde deze stem dus heeft, en dus hoe beter dit is voor de score.
Ter voorbeeld, een link van de Telegraaf is voor het algoritme veel waardevoller dan een link van de lokale krant.

Wees niet ongeduldig!

Een goed linkbuilding profiel opbouwen, daar heb je heel veel profijt van. Echter, wees niet ongeduldig met het opbouwen van een goed profiel. Het is heel normaal om na enkele weken niet direct een enorme vooruitgang te zien. Het opbouwen van goede autoriteit duurt soms zelfs jaren, en wanneer je geduldig bent en het op de juiste manier aanpakt, dan bouw je over de jaren heen iets op waar je heel lang profijt van gaat hebben!

theme by teslathemes